Kotlety schabowe z mirabelkami

Ocena przepisu

Składniki

  • kotlety schabowe 6 szt
  • smalec 3 dag
  • masło 3 dag
  • cebula 3 szt
  • mirabelka 50 dag
  • białe wino 1/2 szkl
  • rosół 1/2 szkl
  • sól

Sposób przyrządzenia

Obrane cebule drobno pokrajać i dusić na maśle. Kotlety lekko rozbić, uformować, obsmażyć w rondlu z obu stron na smalcu, podlać winem wymieszanym z rosołem, zmniejszyć ogień i gotować do miękkości. Mirabelki opłukać, usunąć pestki, podlać tłuszczem spod mięsa i dusić na małym ogniu. Kotlety podawać na okrągłym półmisku, ułożone w wieniec dookoła przetartych mirabelek i polane sosem.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 456
Data dodania: 2010-02-09

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Kotlety schabowe z mirabelkami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.