Kotlety z grzybów

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Grzyby oczyścić, umyć, osączyć, wrzucić do wrzącej osolonej wody. Gotować 15 minut, a następnie odcedzić i ostudzić. Obrane cebule drobno pokroić i zrumienić na tłuszczu. Grzyby i cebule zemleć w maszynce. W misce połączyć z jajkiem i z około 3/4 szklanki tartej bułki. Doprawić do smaku, dodać natkę pietruszki. Całość dokładnie wymieszać. Z przygotowanej masy formować okrągłe kotlety. Zanurzyć w białku i otaczać w bułce tartej. Smażyć na patelni na rozgrzanym tłuszczu. Podawać bezpośrednio po usmażeniu z dodatkiem ziemniaków i sosu śmietanowego.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 20 min
Ile porcji: 5
Wyświetlenia: 749
Data dodania: 2011-05-27

Zdjęcia

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Kotlety z grzybów

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.