Krem orzechowy

Ocena przepisu

Opis

Krem jest bardzo dobry do przekładania tortów lub ciast. Alkoholu można dodać wedle uznania pamiętając że biszkopty też pochłoną.

Składniki

Sposób przyrządzenia

Orzechy zmielić i zalać wódką (około pół szklanki). Jajka, żółtka i cukier ubić do białości. Masło utrzeć dodać powoli ubite jajka cały czas mieszając na końcu namoczone orzechy.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 15 min
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 758
Data dodania: 2010-03-12

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Krem orzechowy

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.