Krokiety z fasoli

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Umytą fasolę namoczyć na 12 godz. W zimnej wodzie i gotować w tej samej wodzie do miękkości. Cebulę obrać z łusek, drobno pokrajać i lekko zrumienić na tłuszczu. Ugotowaną i odcedzoną fasolę przetrzeć przez cedzak, dodać cebulę, roztarty czosnek, natka pietruszki i jajka, przyprawić papryką, solą i pieprzem; wymieszać. Z masy formować kulki wielkości dużego orzecha włoskiego i smażyć na rumiano w głębokim naczyniu z rozgrzanym olejem. Podawać z ryżem.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 20 min
Ile porcji: 3
Wyświetlenia: 838
Data dodania: 2011-01-29

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Krokiety z fasoli

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.