Kruche rogaliki drożdżowe

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Z mąki, margaryny, śmietany i drożdży zagnieść ciasto. Poczekać aż wyrośnie. Po tym czasie rozwałkować, wycinać kwadraty, każdy smarować marmolada i ukośnie zwijać. Smarować rozbitym jajkiem i posypywać cukrem. Piec na zloty kolor.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1752
Data dodania: 2010-05-17

Zdjęcia

Kruche rogaliki drożdżowe
kasiulka25#

Dodane przez:

kasiulka25

2010-11-25
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (2)

Komentarze

Do przepisu na: Kruche rogaliki drożdżowe

2010-05-27 23:01:40

hej
ja najczęściej wszystkie ciasta drożdżowe wyrabiam w maszynie do pieczenia chleba - więc zawsze wszystko wrzucam, maszyna mi wymiesza i mam idealne ciasto.

2010-05-23 20:35:09

z tymi drożdzami jest inaczej...... zwłaszcza na ciasto drożdzowe, zastanawia mnie dlaczego wszyscy piszą "wszystkie składniki razem wymieszać"?

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.