Kurki marynowane

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Kurki dokładnie myjemy w zimnej osolonej wodzie. Grzyby zalewamy wrzącą osoloną wodą i obgotowujemy 10 minut, odcedzamy i przestudzamy. Z wody, octu, cukru, soli gotujemy zalewę. Do każdego wyparzonego słoika dodajemy: plastry cebuli, kilka ziaren pieprzu, kilka ziaren ziela angielskiego, listek laurowy oraz przestudzone grzyby. Słoiki zalewamy gorącą zalewą, dobrze zakręcamy, wstawiamy do garnka, zalewamy zimną wodą, zagotowujemy. Po zagotowaniu pasteryzujemy 15 minut na wolnym ogniu.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 1284
Data dodania: 2010-09-28

Zdjęcia

Kurki marynowane
Bocja#

Dodane przez:

Bocja

2010-09-28
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Kurki marynowane

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.