Kuropatwa po prowansalsku

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Sprawione kuropatwy natrzeć czosnkiem roztartym z solą. W rondlu rozgrzać oliwę, obrumienić połówki kuropatw, podlać gorącym rosołem wymieszanym z winem, dodać tymianek i dusić 25 min. Na małym ogniu. Doprawić do smaku solą i pieprzem, dodając pastę pomidorową. Podawać na wygrzanym półmisku, polane przecedzonym sosem.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 642
Data dodania: 2010-02-16

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Kuropatwa po prowansalsku

2010-02-16 21:44:48

Nie jadłam by kuropatwy.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.