Makaron w sosie

Ocena przepisu

Składniki

Makaron

sos

  • olej 2 łyżeczki
  • cebula 1 sztuka
  • kiełbaska 1 sztuka
  • mąka 1 łyżka czubata
  • śmietana lub jogurt naturalny 3 łyżeczki
  • warzywny wywar 0,5 szklanki
  • koperek
  • żółty ser 10 dag
  • pomidor 1 sztuka

Sposób przyrządzenia

Makaron wrzucić do lekko osolonego wrzątku. Ugotować al dente aby był sprężysty. Cebulę obrać, drobno posiekać. Pokroić w kostkę kiełbaskę. Rozgrzać na patelni oliwę lub olej, zeszklić cebulę. Wrzucić kiełbaskę, podsmażyć. Posypać mąką, zasmażyć. Rozprowadzić wywarem oraz śmietaną, gotować ok3 min. Pokruszyć ser. Włożyć do sosu ser i koperek, całość przyprawić lekko pieprzem. Makaron odcedzić, przełożyć na talerze i polać gorącym sosem. Przyozdobić pokrojonym pomidorkiem.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 40 min
Ile porcji: 2
Wyświetlenia: 470
Data dodania: 2011-08-30

Zdjęcia

Makaron w sosie
Marta1986#

Dodane przez:

Marta1986

2011-08-30
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Makaron w sosie

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.