Makaron z wołowinką

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Makaron ugotować w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu. Mięso umyć, osuszyć, smażyć 3 minuty z każdej strony na rozgrzanym oleju. Przyprawić solą i pieprzem. Zdjąć z patelni, zabezpieczyć przed wystygnięciem. Połówki brzoskwiń pokroić na cząstki, przełożyć na patelnię, dodać wodę i zielony pieprz. Całość krótko zagotować. Makaron odcedzić, dokładnie osączyć na sitku, przełożyć do moreli z pieprzem, wymieszać. Sałatę oczyścić, opłukać, porwać na kawałki. Sok z cytryny, wodę, sól i pieprz wymieszać ze słodzikiem i szczypiorkiem. Przygotowaną marynatą polać sałatę, wymieszać; podawać ze stekiem i makaronem z brzoskwiniami.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 2
Wyświetlenia: 540
Data dodania: 2010-03-23

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Makaron z wołowinką

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.