Mus bananowo-czekoladowy

Ocena przepisu

Składniki

  • banany dojrzałe 4 szt
  • czekolada mleczna 2 tabliczki
  • maślanka 2 szklanki
  • mleko 3 szklanki

Sposób przyrządzenia

Obie czekolady mleczne połamać i rozpuścić w rondelku, po czym ciągle mieszając dolać powoli maślankę. Banany obrać ze skórki, odciąć końce, pokroić na plasterki, wrzucić do miksera, zalać mlekiem i zmiksować. Mus bananowy wlewamy do gotującej się czekolady, dokładnie mieszamy. Następnie gotowy już mus bananowo-czekoladowy możemy od razu przelać do pucharków, bądź schłodzić i później podać. Z wierzchu można przyozdobić bita śmietaną i wiórkami z mlecznej czekolady.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 2311
Data dodania: 2010-06-07

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Mus bananowo-czekoladowy

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.