Nicejska zupa jarzynowa

Ocena przepisu

Składniki

  • bulion drobiowy 5 szkl
  • kabaczek lub cukinia 1 szt mała
  • marchew
  • ziemniak
  • szalotka 2 szt
  • zielona fasolka 5 dag
  • groszek zielony (może być z puszki) 5 dag
  • pomidory dojrzałe 40 dag
  • makaron drobny 1/2 szkl
  • sos pesto 6 łyżek
  • pasta z suszonych pomidorów 1 łyżka
  • parmezan starty 2-3 łyżki
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzenia

Warzywa obrać umyć, pokroić w paski, fasolkę szparagową – na niewielkie kawałki, a pomidory – bez skórki w kostkę. Pokrojony kabaczek (cukinie), ziemniak, marchewkę, pomidory i posiekane szalotki włożyć do garnka, zalać gorącym bulionem, doprowadzić do wrzenia, po czym zmniejszyć ogień i gotować pod przykryciem około 15 minut. Dodać groszek, fasolkę i makaron, gotować przez 10-15 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Sos pesto dokładnie wymieszać z pastą z suszonych pomidorów. Na każdy talerz położyć porcję przygotowanego sosu i wlać gorącą zupę, posypać ją parmezanem, natychmiast podawać.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 842
Data dodania: 2010-03-03

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Nicejska zupa jarzynowa

2010-03-04 01:16:10

Zupy jarzynowe zawsze są dobre.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.