Ogórki małosolne-3 dniowe

Ocena przepisu

Składniki

  • ogórki gruntowe 1 kg
  • czosnek 4 ząbki
  • chrzan 3 laski
  • koper 1 pęczek

zalewa

Sposób przyrządzenia

Ogórki dobrze wypłukać. Czosnek, chrzan, obrać. Koper umyć. Do kamiennego naczynia przekładać na przemian: chrzan-koperek-czosnek-ogórki. Na litr wody wsypać 1 łyżkę stołową soli i wymieszać. Zalać tak przygotowane ogórki. Następnie przykryć ogórki talerzykiem. Ogórki będą gotowe po 3 dniach.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 3 dni
Ile porcji: 1
Wyświetlenia: 576
Data dodania: 2011-10-31

Zdjęcia

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Ogórki małosolne-3 dniowe

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.