Papryka grillowana

Ocena przepisu

Opis

Danie pasujące zarówno dla wegetarian, jak i dodatek do grillowanych mięs.

Składniki

Sposób przyrządzenia

Paprykę kroimy na pół, pozbawiamy pestek, myjemy, suszymy ręcznikiem papierowym, kroimy w paski. Paprykę posypujemy koperkiem, przyprawiamy solą i czosnkiem granulowanym. Paprykę zawijamy w folię aluminiową, uprzednio polewając olejem słonecznikowym. Folię z papryką kładziemy na tacce aluminiowej, z kolei tą układamy na gorącym grillu. Pieczemy przez 2-3 kwadranse, w połowie czasu można przewrócić na drugą stronę.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 15 min
Ile porcji: 1
Wyświetlenia: 2176
Data dodania: 2010-07-22

Zdjęcia

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Papryka grillowana

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.