Papryka nadziewana

Ocena przepisu

Składniki

  • cebula 3 szt
  • mielona wolowina 115 g
  • ryż 2 łyżki
  • jajko ubite 1 szt
  • woda zimna 2 łyżki
  • sól 2 łyzeczki
  • świeżo zmielony czarny pieprz 1/2 łyżeczki
  • zielona papryka 6 szt duże
  • masło 1 łyżka
  • pomidorki małe 825 g
  • sok z cytryny 4 łyżki

Sposób przyrządzenia

Zetrzyj na tarce 1 cebulę. Włóż do miski razem z wołowiną, ryżem, jajkiem i wodą, 1/4 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki pieprzu i dokładnie wszystko wymieszaj. Umyj papryki. Odetnij 2, 5 cm kawałek od strony szypułki. Ze środka papryki usuń pestki. Nafaszeruj paprykę mieszanką wołowiny z ryżem, przyprawami i przykryj odkrojonymi „przykrywkami”. Pozostałe cebule pokrój w plastry. Rozpuść w ciężkim rondlu masło i podsmaż w nim cebulę (5-7minut). Dodaj pomidory, pozostałą sól i pieprz. Ustaw papryki szypułkami do góry w garnku, przykryj garnek i gotuj na niewielkim ogniu przez 1 godzinę. Dodaj sok z cytryny i gotuj przez następne 15 minut lub do momentu, aż papryki zrobią się miękkie. Dopraw sos – powinien mieć słodko –kwaśny smak. Przed podaniem zdejmij tłuszcz.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 775
Data dodania: 2010-03-22

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Papryka nadziewana

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.