Pierniczki czekoladowe

Ocena przepisu

Składniki

  • dżem 1 szklanka
  • mąka 2,5 szklanki
  • cukier 1 szklanka
  • mleko 1,5 szklanki
  • olej 0,75 szklanki
  • jaja 4 sztuki
  • cynamon 2 łyżeczki
  • soda 1 łyżeczka
  • kakao 2 łyżeczki
  • bakalie 0,5 szklanki

Sposób przyrządzenia

Jaja ubić z cukrem na puszystą pianę, dodać mąkę, sodę, mleko i olej. Dodać dżem i dokładnie wymieszać. Bakalie sparzyć, obsypać cynamonem i kakaem. Dodać do ciasta i ponownie wymieszać. Blachę lub foremki wysmarować masłem i obsypać bułką tartą, po czym nałożyć ciasto. Piec przez godzinę w temperaturze 180 stopni. Gdy wystygną, można polać lukrem.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Czas pieczenia: 1 godz
Ile porcji: 12
Wyświetlenia: 351
Data dodania: 2011-06-30

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Pierniczki czekoladowe

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.