Pierniczki czekoladowe
Składniki
- dżem 1 szklanka
- mąka 2,5 szklanki
- cukier 1 szklanka
- mleko 1,5 szklanki
- olej 0,75 szklanki
- jaja 4 sztuki
- cynamon 2 łyżeczki
- soda 1 łyżeczka
- kakao 2 łyżeczki
- bakalie 0,5 szklanki
Sposób przyrządzenia
Jaja ubić z cukrem na puszystą pianę, dodać mąkę, sodę, mleko i olej. Dodać dżem i dokładnie wymieszać. Bakalie sparzyć, obsypać cynamonem i kakaem. Dodać do ciasta i ponownie wymieszać. Blachę lub foremki wysmarować masłem i obsypać bułką tartą, po czym nałożyć ciasto. Piec przez godzinę w temperaturze 180 stopni. Gdy wystygną, można polać lukrem.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty