• apette.pl
  • Pierś z kurczaka w panierce brokułowej

Pierś z kurczaka w panierce brokułowej

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Pierś z kurczaka umyć, osuszyć i podzielić na kotlety. Każdy kotlet lekko rozbić tłuczkiem.
Do głębokiego talerza wbić jajo, oprószyć przyprawą do kurczaka, solą i pieprzem, roztrzepać widelcem. Kotlety zanurzyć w jajku i odstawić.
W między czasie różyczki brokuła umyć, osuszyć, po czym zetrzeć na tarce lub drobniutko posiekać.
Rozgrzać trochę oleju na patelni. Kotlety obtaczać w panierce brokułowej i smażyć z obu stron na złoty kolor.

Smacznego!
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 35 min
Ile porcji: 2
Wyświetlenia: 478
Data dodania: 2012-03-05

Zdjęcia

Pierś z kurczaka w panierce brokułowej
kachna2086#

Dodane przez:

kachna2086

2012-03-05
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Pierś z kurczaka w panierce brokułowej

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.