Piersi kurczaka nadziewane ser żółtym i pieczarkami
Składniki
Sposób przyrządzenia
Piersi z kurczaka umyć, osuszyć, podzielić na kotlety. Każdy kotlet lekko rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem z obu stron.
Pieczarki umyć, osuszyć, pokroić w plastry. Rozgrzać trochę oleju na patelni. Lekko podsmażyć plastry pieczarek z obu stron.
Na każdym kotlecie położyć plaster żółtego sera i trochę pieczarek, zwijać w ruloniki - można spiąć wykałaczką.
Do głębokiego talerza wbić jajo, oprószyć przyprawą do kurczaka i roztrzepać widelcem.
Rozgrzać olej na patelni. Drobiowe ruloniki maczać w jajku, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na złoto.
Podawać z ziemniakami i surówką.
Smacznego!
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty