• apette.pl
  • Piersi kurczaka nadziewane ser żółtym i pieczarkami

Piersi kurczaka nadziewane ser żółtym i pieczarkami

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Piersi z kurczaka umyć, osuszyć, podzielić na kotlety. Każdy kotlet lekko rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem z obu stron.
Pieczarki umyć, osuszyć, pokroić w plastry. Rozgrzać trochę oleju na patelni. Lekko podsmażyć plastry pieczarek z obu stron.
Na każdym kotlecie położyć plaster żółtego sera i trochę pieczarek, zwijać w ruloniki - można spiąć wykałaczką.
Do głębokiego talerza wbić jajo, oprószyć przyprawą do kurczaka i roztrzepać widelcem.
Rozgrzać olej na patelni. Drobiowe ruloniki maczać w jajku, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na złoto.
Podawać z ziemniakami i surówką.

Smacznego!
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 489
Data dodania: 2012-02-05

Zdjęcia

Piersi kurczaka nadziewane ser żółtym i pieczarkami
kachna2086#

Dodane przez:

kachna2086

2012-02-17
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Piersi kurczaka nadziewane ser żółtym i pieczarkami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.