Piersi w owocach

Ocena przepisu

Składniki

  • banany suszone 10 dag
  • jabłka z kompotu 5 szt
  • pierś 40 dag
  • oliwa z z oliwek 2 łyżki
  • woda 1 szkl
  • sól
  • biały pieprz
  • imbir
  • curry

Sposób przyrządzenia

Mięso pokroić w poprzek włókien a cienkie paseczki, lekko posolić, oprószyć białym pieprzem, imbirem mielonym, curry, przykryć, odstawić na 60 minut do lodówki. Morele zalać szklanka wody, odstawić na 30 minut. Jabłka obrać, pokroić w ćwiartki, usunąć gniazda nasienne. W płaskim rondlu rozgrzać oliwę. Na gorący tłuszcz wrzucić przygotowanego wcześniej indyka, szybko przesmażyć. Zmniejszyć ogień, przykryć, poddusić. Morele odcedzić, wodę zachować, morele pokroić w cienkie paski. Dodać do indyka razem z pokrojonymi w ćwiartki jabłkami. Wlać wodę z moczenia moreli. Przykryć, dusić aż jabłka się rozpadną. Zamieszać dokładnie. W razie potrzeby doprawić, ponieważ danie powinno być słodko-kwaśne. Podawać na gorąco, najlepiej z ugotowanym na sypko ryżem.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 577
Data dodania: 2010-05-28

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Piersi w owocach

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.