Ptysie smażone

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Do gotującej wody (4 szklanki) włożyć masło. Kiedy powtórnie się zagotuje, wsypywać stopniowo mąkę, mieszając bez przerwy na ogniu, aż ciasto zacznie odstawać od rondla. Po przestudzeniu wbić jajka po jednym wymieszać całość i kłaść małe bułeczki na wrzący smalec. Wybierać łyżką cedzakową, gdy ładnie się zarumienią. Ptysie można podawać z sosem.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 988
Data dodania: 2010-02-09

Zdjęcia

Ptysie smażone
gusia1000#

Dodane przez:

gusia1000

2010-02-25
Ptysie.

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (2)

Komentarze

Do przepisu na: Ptysie smażone

2010-03-04 20:57:52

śliczne te ptysie..takie malutkie na jeden ząb

2010-02-18 01:01:02

Uwielbiam ptysie.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.