Pulpeciki mielone z pieczarkami

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Do mięsa mielonego dodać jajko, namoczoną w mleku bułkę (lub 2 łyżki bułki tartej), rozdrobniony czosnek. Pieczarki pokroić w kosteczkę, poddusić na oleju lub maśle, dodać drobno pokrojoną cebulkę i razem z pieczarkami podsmażyć, aż cebulka się zeszkli.
Po wystygnięciu dodać do masy mięsnej (bez tłuszczu), dodać przyprawy. Wszystko razem dokładnie wyrobić.
Lepić pulpeciki wielkości orzecha włoskiego. Rozgrzać olej na patelni, klopsiki obtaczać w bułce tartej i smażyć z obu stron.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 40 min
Ile porcji: 7
Wyświetlenia: 421
Data dodania: 2011-06-27

Zdjęcia

Pulpeciki mielone z pieczarkami
ilka86#

Dodane przez:

ilka86

2011-06-27
Pulpeciki mielone z pieczarkami
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Pulpeciki mielone z pieczarkami

2012-01-30 18:31:23

mniam :) jakie złociutkie pulpety, porywam jednego :)))

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.