Racuchy z dyni

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Dynię myjemy, obieramy, usuwamy pestki i miękki miąższ. Dynię ścieramy na tarce do warzyw o drobnych otworach. Do przesianej mąki dodajemy jajka i mleko kwaśne, wyrabiamy pulchne ciasto. Dodajemy sól i dynię, dokładnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej, racuchy nakładamy łyżka na gorący olej. Smażymy z obu stron na złoty kolor.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 536
Data dodania: 2011-04-28

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Racuchy z dyni

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.