Ryż po hetmańsku

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Ryż opłukany zalać wrzącym wywarem, zamieszać, przykryć i gotować 15 minut na małym ogniu. Grzyby namoczyć, ugotować, pokroić w paseczki. Cebulę pokroić w kostkę, usmażyć. Wątróbkę obrać, pokroić na pół, usmażyć. Ryż wymieszać z żółtkami, grzybami i cebulą, doprawić do smaku. Przełożyć do naczynia wysmarowanego tłuszczem i posypanego tartą bułką, obłożyć wątróbką, posypać serem i zapiec.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1085
Data dodania: 2008-08-08

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Ryż po hetmańsku

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.