Sałatka szczypiorkowa

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Ziemniaki umyć, gotować w mundurkach, odcedzić, odparować, pokroić w plasterki. Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę, zagotować z 3 łyżkami octu, rosołem i pieprzem. Przygotowaną gorącą mieszanką polać ziemniaki. Przykryć, odstawić na 10 minut. Pozostały ocet wymieszać z olejem. Przełożyć ze szczypiorkiem do sałatki. Całość przykryć, odstawić jeszcze na 20 minut. Przed podaniem sałatkę można przyprawić solą i pieprzem.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 2
Wyświetlenia: 812
Data dodania: 2010-03-18

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Sałatka szczypiorkowa

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.