Sałatka z ryżu z orzechami

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Ryż umyć na sicie i namoczyć w zimnej wodzie na 30 minut, odsączyć. W rondelku rozgrzać masło, dodać ryż i smażyć, mieszając przez 2-3 minuty aż ryz wchłonie tłuszcz. Wlać 3/4 szkl wody, ustawić rondelek na płytce ochronnej i gotować pod przykryciem na maleńkim ogniu przez 25 minut. Ryż potrzymać pod przykryciem jeszcze 10 minut, ostudzić. Mandarynki odsączyć z zalewy, szczypiorek drobno posiekać. W salaterce wymieszać ryż, mandarynki oraz orzeszki i szczypiorek. Dodać majonez pieprzem i ewentualnie solą. Schłodzić sałatkę w lodówce przez co najmniej godzinę.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 541
Data dodania: 2010-03-14

Zdjęcia

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Sałatka z ryżu z orzechami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.