Skórka pomarańczowa w syropie

Ocena przepisu

Opis

Skórka pomarańczowa w syropie

Składniki

  • cukier 1/2 szklanki
  • woda 1/2 szklanki
  • skórka z pomarańczy wg uznania

Sposób przyrządzenia

Obraną skórkę z pomarańczy namoczyć na cztery godziny w wodzie. Obrać z białej części. Ugotować potrzebną ilość syropu z wody i cukru wg podanych proporcji. Wrzucić przygotowaną skórkę i gotować, aż odparuje woda. Do czasu zostania samego syropu. Skórka powinna zrobić się szklista. Osączyć z syropu, włożyć do słoiczka i zakręcić. Używać do dekoracji ciast i deserów.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 1
Wyświetlenia: 1475
Data dodania: 2010-12-10

Zdjęcia

Skórka pomarańczowa w syropie
beatkaa153#

Dodane przez:

beatkaa153

2010-12-10
Skórka pomarańczowa w syropie
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Skórka pomarańczowa w syropie

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.