Śledzik w sosie śmietanowym

Ocena przepisu

Składniki

  • śledzie matjasy 500 g
  • jabłka 2 szt.
  • śmietana 18% 100 g
  • cebula 1 szt.
  • majonez 200 ml
  • ogórek konserwowy 4 szt.

Sposób przyrządzenia

Śledzie moczymy kilka godzin w wodzie, potem kroimy w kawałki.
Jabłka obieramy, ścieramy na tarce z dużymi oczkami, cebulę drobno siekamy, ogórki konserwowe kroimy w kosteczkę.
Mieszamy jabłka z cebulą i ogórkami, dodajemy wymieszaną śmietanę z majonezem. Ułożone na półmisku śledzie polewamy przygotowanym sosem.
Odstawić do lodówki na 2-3 godziny.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 5
Wyświetlenia: 571
Data dodania: 2011-06-30

Zdjęcia

Śledzik w sosie śmietanowym
ilka86#

Dodane przez:

ilka86

2011-06-30
śledzik w sosie śmietanowym

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Śledzik w sosie śmietanowym

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.