Śliwki smażone z boczkiem

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Boczek pokrajać w długie cienkie plastry. Śliwki namoczyć i usunąć z nich pestki. Do środka każdej wsypać niewielką ilość majeranku. Śliwki zawijać w plasterki boczku i spinać wykałaczką. Ułożyć je w prodiżu lub na patelni i podsmażyć tak, aby boczek był lekko zrumieniony. Podawać jako gorącą przystawkę.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 2
Wyświetlenia: 869
Data dodania: 2011-03-14

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Śliwki smażone z boczkiem

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.