Sorbet grejpfrutowy

Ocena przepisu

Składniki

  • grejpfrut 3-4 sztuki
  • woda 1 szklanka
  • wódka 50 ml
  • cukier 5-6 łyżek
  • skórka z grejpfrura 1 łyżeczka

Sposób przyrządzenia

Zagotowujemy wodę z 5-6 łyżkami cukru. Grejpfruty dokładnie myjemy, następnie wyciskamy z nich sok. Ścieramy także 1 łyżeczkę skórki z grejpfruta. Do syropu dodajemy sok i kieliszek wódki. Całość dokładnie mieszamy i wstawiamy do zamrażalnika na około 1,5 godziny tak, żeby masa zamarzła. Następnie przy użyciu łyżki do lodów wyjmujemy porcje sorbetu i układamy je w pucharkach.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 2 godz
Ile porcji: 3
Wyświetlenia: 567
Data dodania: 2011-06-30

Zdjęcia

Sorbet grejpfrutowy
albertos#

Dodane przez:

albertos

2011-06-30
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Sorbet grejpfrutowy

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.