Sos bolognese

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Marchewkę obrać, opłukać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Czosnek obrać i przepuścić przez praskę. Na patelni rozgrzać oliwę i poddusić na niej marchewkę, cebulę i czosnek. Następnie dodać mięso mielone, smażyć przez około 10 minut co jakiś czas mieszając i rozdrabniając mięso na mniejsze kawałeczki. Dodać przecier pomidorowy a po jakimś czasie pomidory z puszki (można je przetrzeć przez sitko). Na koniec doprawić przyprawami i smażyć jeszcze przez kilka minut. Sos nadaje się idealnie do lasagne.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 1
Wyświetlenia: 696
Data dodania: 2011-05-17

Zdjęcia

Sos bolognese
monciasz#

Dodane przez:

monciasz

2011-05-17
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Sos bolognese

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.