Sos pieczeniowy

Ocena przepisu

Składniki

  • wino czerwone lub białe 1/8 litra
  • śmietana 1/4 litra
  • masło 1 łyżka
  • sól 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypta
  • wywar z pieczeni 1 garnek

Sposób przyrządzenia

Wywar zagotować z winem, odparować, wlać śmietanę, wymieszać trzepaczką, podgrzewać do odparowania połowy płynu. Zdjąć z ognia i dodać masło. Potem doprawić solą i pieprzem.
Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 1788
!Sussi ;)

!Sussi ;)

Data dodania: 2008-06-06

Zdjęcia

Sos pieczeniowy
gosiakaminska#

Dodane przez:

gosiakaminska

2010-03-25
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (2)

Komentarze

Do przepisu na: Sos pieczeniowy

2010-02-25 19:10:46

Lubię różne sosy i polecam je.
!terenia#

!terenia

2008-09-26 15:40:52

Robiłam ten sosik już kilka razy, jest boski

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.