• apette.pl
  • Suflet z kaszy jęczmiennej na słodko

Suflet z kaszy jęczmiennej na słodko

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Kasze płuczemy w ciepłej wodzie, odcedzamy, zalewamy wrzącym mlekiem, gotujemy co chwilę mieszając. Garnek z kaszą przykrywamy, wstawiamy do większego naczynia z wrzącą wodą i gotujemy kasze na parze, co jakiś czas mieszając.

Do masła dodajemy cukier puder, rum i żółtka, ucieramy, mieszamy z kaszą, namoczonymi rodzynkami i ubitą na sztywno pianą. Przekładamy do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą, zapiekamy kilkanaście minut.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 1335
Data dodania: 2011-04-14

Zdjęcia

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Suflet z kaszy jęczmiennej na słodko

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.