• apette.pl
  • Sycące danie na obiad i kolację, czyli znane wszystkim leczo

Sycące danie na obiad i kolację, czyli znane wszystkim leczo

Ocena przepisu

Opis

Znakomite i sycące danie na obiad i kolacje.

Składniki

  • cukinia średnia 2 sztuki
  • cebula duża 2 sztuki
  • pomidory duże 6 sztuk
  • kiełbasa śląska 4 sztuki
  • pieczarki solone konserwowe 1 słoik średni
  • kostki rosołowe drobiowe 4 sztuki
  • koncentrat pomidorowy 30% 4 łyżki czubate
  • margaryna zwykła 4 łyżki czubate
  • woda do podlewania
  • papryki różnokolorowe 8 sztuk
  • szczypiorek do smaku
  • koper do smaku
  • natka pietruszki do smaku
  • sól do smaku
  • pieprz czarny do smaku

Sposób przyrządzenia

2 duże pokrojone cebule dusimy na margarynie. Wrzucamy do niej 2 średnie, obrane i wydrążone z nasion, pokrojone w półplasterki cukinie, 8 papryk wydrążonych z nasion i pokrojonych w kostkę, 6 dużych, sparzonych pomidorów obieranych ze skórki, 4 kiełbasy śląskie pokrojone w kostkę. Dusimy do miękkości z 20 minut dodając margarynę i podlewamy wodą. Na końcu dodajemy 1 średni słoik odcedzonych solonych, pokrojonych pieczarek konserwowych, 4 czubate łyżki koncentratu pomidorowego 30 %, 4 kostki rosołowe, trochę zieleniny do smaku- pokrojonego szczypiorku i kopru lub pietruszki. Podgrzewamy jeszcze przez chwilę i dokładnie mieszamy. Przyprawiamy całość pieprzem i solą. Smacznego.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1526
Data dodania: 2010-09-02

Zdjęcia

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Sycące danie na obiad i kolację, czyli znane wszystkim leczo

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.