Truskawki we własnym soku

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Owoce opłukać, oczyścić z szypułek, przelać przegotowaną wodą. Rozpuścić 1/3 owoców, zasypać cukrem i dusić pod przykryciem 5 minut, przetrzeć przez sito. Całe owoce włożyć do wyparzonych słoików i zalać gorącym przecierem, tak by zawartość nie sięgała wyżej niż 2 cm od brzegu słoika. Słoiki zamknąć i pasteryzować w temperaturze 90 st.C. 25 minut. Odstawić do wystudzenia.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 2436
Data dodania: 2009-05-31

Zdjęcia

Truskawki we własnym soku
Mikka#

Dodane przez:

Mikka

2011-02-21

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (2)

Komentarze

Do przepisu na: Truskawki we własnym soku

2010-02-25 17:26:14

truskawki sa bardzo dobre.
!Felicia#

!Felicia

2009-06-29 11:18:55

Super smaczne, ale mozna posypac jeszcze cynamonem lub dodac bitej smietany, super smakuje

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.