Zapiekanka makaronowa

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Mięso umyte pokroić w kwadraty, oprószyć solą i pieprzem, odstawić pod przykryciem na 10 minut. Grzyby opłukane zalać wrzątkiem, gdy zmiękną pokroić w paski, ugotować. Makaron ugotować, odcedzić Rozgrzać po 3 łyżki masła i oleju, obsmażyć mięso, dodać osączone grzyby. Dusić do miękkości, podlewać wodą z grzybów, przyprawić do smaku. Żaroodporną formę posmarować masłem, na dnie ułożyć 1/2 makaronu, mięso z grzybami i resztę makaronu. Zalać bulionem wymieszanym z mąką i serem. Zapiekać 20 minut.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1255
Data dodania: 2008-12-09

Zdjęcia

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Zapiekanka makaronowa

2010-02-25 21:08:42

Lubię różne zapiekanki.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.