Ziemniaczana zupa z papryką

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Cebule szatkujemy, a ziemniaki kroimy w średniej wielkości kostkę. Pora obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Na rozgrzanym maśle szklimy cebulę, po czym dodajemy do niej pora, ziemniaki i przyprawiamy słodką papryką w proszku oraz tymiankiem.

Składniki przekładamy z patelni do dużego garnka i zalewamy bulionem warzywnym. Podczas gotowania dodajemy paprykę pokrojoną w kostkę i gotujemy do miękkości. Śmietanę mieszamy z odrobiną wywaru i przecierem pomidorowym po czym wlewamy do zupy. Przyprawiamy do smaku pieprzem oraz solą i możemy podawać do stołu.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Czas gotowania: 1 godz
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 447
Data dodania: 2011-06-30

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Ziemniaczana zupa z papryką

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.