Złote kopytka

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Ziemniaki przepuszczamy przez praskę. Następnie dodajemy do ziemniaków sól, mąkę, jajka, zagniatany. Formujemy cieniutkie długie wężyki, nożykiem kroimy wężyk na małe kopytka. Gotujemy w wodzie do momentu jak wypłynął kopytka na wierzch. Następnie podsmażamy na patelni na złoty kolor.
Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 708
Data dodania: 2010-02-16

Zdjęcia

Złote kopytka
monika4#

Dodane przez:

monika4

2010-02-16
Złote kopytka
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Złote kopytka

2010-02-16 22:39:06

Ciekawy...

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.