Zupa grzybowa
Składniki
Sposób przyrządzenia
Grzyby leśne umyć, oczyścić i zostawić do namoczenia na noc. Do garnka wlać 1 litr wody. Dodać kostki grzybowe i ugotować na nich wywar. Pieczarki oczyścić, umyć i pokroić w plastry.
Na patelni rozpuścić masło i podsmażyć na nim pieczarki. Przełożyć do garnka z wywarem razem z tłuszczem i sosem powstałym ze smażenia pieczarek. Dodać pokrojone w plastry grzyby leśne i mieszankę warzyw mrożonych.
Gotować około 15 minut. Dodać makaron i ugotować go w zupie do miękkości. Do śmietany dodać 3 łyżki wody i mąkę, dokładnie wymieszać aby nie było grudek i zagęścić zupę. Doprawić solą i pieprzem. Gotować jeszcze 5 minut.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty