Zupa grzybowa

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Grzyby leśne umyć, oczyścić i zostawić do namoczenia na noc. Do garnka wlać 1 litr wody. Dodać kostki grzybowe i ugotować na nich wywar. Pieczarki oczyścić, umyć i pokroić w plastry.
Na patelni rozpuścić masło i podsmażyć na nim pieczarki. Przełożyć do garnka z wywarem razem z tłuszczem i sosem powstałym ze smażenia pieczarek. Dodać pokrojone w plastry grzyby leśne i mieszankę warzyw mrożonych.
Gotować około 15 minut. Dodać makaron i ugotować go w zupie do miękkości. Do śmietany dodać 3 łyżki wody i mąkę, dokładnie wymieszać aby nie było grudek i zagęścić zupę. Doprawić solą i pieprzem. Gotować jeszcze 5 minut.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 40 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 737
Data dodania: 2011-04-26

Zdjęcia

Zupa grzybowa
monciasz#

Dodane przez:

monciasz

2011-04-26

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Zupa grzybowa

2011-04-27 19:44:43

Szkoda,że nie sezon na grzyby. Ugotowałbym swojej żonie z tego przepisu zupę grzybową.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.