Zupa pieczarkowa

Ocena przepisu

Składniki

  • pieczarki 20 dkg
  • seler naciowy 10 dkg
  • cebula 1 sztuka
  • masło 1 łyżka
  • bulion(może być z kostki) 300 ml
  • białe wino 50 ml
  • śmietana kremówka 3 łyżki
  • jasny sos pieczeniowy instant 3 łyżki
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzenia

Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki. Seler umyć i pokroić na kawałki. Cebulę drobniutko posiekać. W garnku rozgrzać masło i zeszklić na nim cebulkę, dodać pieczarki i seler. Podlać winem i bulionem i gotować 5-8 minut. Pod koniec gotowania wlać śmietanę kremówkę i wsypać sos. Doprawić solą i pieprzem.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 35 min
Ile porcji: 3
Wyświetlenia: 577
Data dodania: 2010-12-06

Zdjęcia

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Zupa pieczarkowa

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.