Zupa pomidorowa z selerem

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Pomidory opłukać, ugnieść, gotować 15 minut. Gdy zrobi się papka przetrzeć przez sito, płyn zlać do szklanki będzie potrzebny później. Marchewkę i selera obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Warzywa wsypać do gotującego się bulionu i gotować aż będą miękkie. Dodać wtedy przecier pomidorowy wraz ze śmietaną i przyprawami. Zupę jeszcze raz zagotować i dokładnie wymieszać. Można podawać z makaronem lub ryżem.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 35 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 582
Data dodania: 2010-09-18

Zdjęcia

Zupa pomidorowa z selerem
kasiulka25#

Dodane przez:

kasiulka25

2010-09-29

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Zupa pomidorowa z selerem

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.