Zupa z białym serem

Ocena przepisu

Składniki

  • żeberka wędzone 30 dag
  • żurek z torebki
  • biała kiełbasa
  • biały ser 30 dag
  • marchew 3 sztuki
  • pietruszka 2 sztuki
  • seler 1/4 sztuki
  • por 1 kawałek
  • kremówka 1/2 szklanki
  • czosnek 3 ząbki
  • ziarna pieprzu 5 sztuk
  • sól
  • jajka na twardo 4 sztuki

Sposób przyrządzenia

Z żeberek, kiełbasy, warzyw, pieprzu i 1,2 1 wody ugotować wywar, przecedzić. Mięso z kiełbasą pokroić w kostkę, włożyć do wywaru. W szklance wody rozmieszać żurek, wlać do garnka, zagotować. Czosnek rozetrzeć z solą, włożyć do zupy. Wlać śmietanę, doprawić pieprzem. Żurek podać z pokruszonym serem i cząstkami jajek.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 20 min
Ile porcji: 5
Wyświetlenia: 712
Data dodania: 2011-05-28

Zdjęcia

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Zupa z białym serem

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.