Zupa z białym serem
Składniki
- żeberka wędzone 30 dag
- żurek z torebki
- biała kiełbasa
- biały ser 30 dag
- marchew 3 sztuki
- pietruszka 2 sztuki
- seler 1/4 sztuki
- por 1 kawałek
- kremówka 1/2 szklanki
- czosnek 3 ząbki
- ziarna pieprzu 5 sztuk
- sól
- jajka na twardo 4 sztuki
Sposób przyrządzenia
Z żeberek, kiełbasy, warzyw, pieprzu i 1,2 1 wody ugotować wywar, przecedzić. Mięso z kiełbasą pokroić w kostkę, włożyć do wywaru. W szklance wody rozmieszać żurek, wlać do garnka, zagotować. Czosnek rozetrzeć z solą, włożyć do zupy. Wlać śmietanę, doprawić pieprzem. Żurek podać z pokruszonym serem i cząstkami jajek.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty