Żurek śląski

Ocena przepisu

Składniki

  • mięso na wywar 1/2 kg
  • zakwas na żurek 1 butelka
  • kiełbasa 3 szt
  • cebula 1 szt
  • sól pieprz
  • ziemniaki młode 1/2 kg

Sposób przyrządzenia

Ugotować wywar mięsny. Ziemniaki obrać pokroić w kostkę. Ugotować w wywarze. Gdy ziemniaki będą ugotowane wlać rozmieszany żurek z bułki. Gotować. Cebulę obrać pokroić kiełbasę pokroić. Podsmażyć na tłuszczu. Dodać do zupy i jeszcze przez chwilę gotować.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 40 min
Ile porcji: 2
Wyświetlenia: 467
Data dodania: 2011-10-31

Zdjęcia

Żurek śląski
rosik93#

Dodane przez:

rosik93

2011-10-31
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Żurek śląski

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.