Bananowo-orzechowe muffiny

Ocena przepisu

Składniki

  • banany 4 sztuki
  • masło 1/3 kostki
  • cukier 3/4 szklanki
  • cukier waniliowy 3 łyżeczki
  • jajo 1 sztuka
  • soda oczyszczona 1 łyżeczka
  • aromat waniliowy 1 łyżeczka
  • sól 1 szczypta
  • mąka 2 szklanki
  • orzechy 1/2 szklanki
  • czekolada 1/3 tabliczki

Sposób przyrządzenia

Banany obieramy, odcinamy i odrzucamy końcówki po czym widelcem rozgniatamy je w misce, polewamy rozpuszczonym masłem, dodajemy cukier zwykły oraz waniliowy, wlewamy aromat oraz rozmącone jajko. Mieszając wsypujemy stopniowo mąkę przesianą z sodą oraz solą. Wsypujemy orzechy i kawałki czekolady. Ciasto musi być dokładnie wymieszane aby nie pozostała odrobina suchej mąki. Masę przekładamy do foremek wysmarowanych masłem i oprószonych mąką. Babeczki pieczemy przez 20 minut w 180 stopniach.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 5
Wyświetlenia: 390
Data dodania: 2011-06-30

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Bananowo-orzechowe muffiny

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.