Brzoskwinie z migdałami

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Zagotować wodę z cukrem. Z brzoskwiń zdjąć skórkę, przekroić, usunąć pestki. Cytrynę dokładnie umyć, cienko obrać, skórkę pokroić. Z obranej cytryny wycisnąć sok i wlać go do syropu. Połówki brzoskwiń układać w wyparzonych słoikach, przekładając skórką cytrynową i migdałami. Zalać gorącym syropem, słoiki zamknąć i pasteryzować 25 minut w temperaturze 75 st.C, odstawić do wystygnięcia.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1217
Data dodania: 2009-05-31

Zdjęcia

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (2)

Komentarze

Do przepisu na: Brzoskwinie z migdałami

2010-02-25 16:58:33

Musi być dobre.
!Mani#

!Mani

2009-06-29 12:40:51

Bardzo smaczne, polecam sprobowac, jest smaczne..

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.