Bułeczki sodowe

Ocena przepisu

Składniki

  • mąka tortowa 400 g
  • cukier puder 1 łyżeczka
  • soda 1 łyżeczka
  • sól 1 łyżeczka
  • maślanka 1 opakowanie

Sposób przyrządzenia

Mąkę przesiać.
Dodać łyżeczkę, soli, sodę, cukier puder.
Wymieszać suche składniki tak, aby dobrze połączyły się z sodą.
Następnie dodać maślankę. Wszystko razem wymieszać dokładnie ręką na elastyczne ciasto.
Ciasto nie powinno zbytnio kleić się do rąk, aby można je było formować.
Ciasto pozostawić do wyrośnięcia na ok. 30 minut.
Po tym czasie blachę do pieczenia wyłożyć pergaminem.
Z ciasta formować bułeczki. Pozostawić je na baszce jeszcze na ok. 10 minut i włożyć do piekarnika nagrzanego na ok. 180 stopni.
Piec 15 minut sprawdzając wykałaczką, czy ciasto nie jest już klejące.
Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 637
Data dodania: 2011-05-29

Zdjęcia

Bułeczki sodowe
PatrycjaDyderska#

Dodane przez:

PatrycjaDyderska

2011-05-29
Bułeczki sodowe

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Bułeczki sodowe

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.