Buraczki do słoika

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Buraki ugotować, odcedzić, odstawić do ostygnięcia. Obrać i zetrzeć na tarce. Paprykę oczyścić, miąższ zmielić, cebule też. Połączyć paprykę z cebulą. Zagotować ocet z cukrem i solą, wrzątkiem zalać cebulę. Mieszać z burakami, nałożyć do słoików, pasteryzować.
Ten przepis ma w ulubionych 3 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 7954
Data dodania: 2008-11-23

Zdjęcia

Buraczki do słoika
monika4#

Dodane przez:

monika4

2009-12-05
Buraczki do słoika

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (2)

Komentarze

Do przepisu na: Buraczki do słoika

2010-02-25 16:58:53

Też takie robię na zimę.
!Kola#

!Kola

2009-06-29 15:19:24

Warto miec w sloiku takie warzywko, jest super smacze i na zime jak znalazl, polecam..

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.