Buraki z jabłkami

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Buraki zetrzeć na tarce o dużych otworach, włożyć do garnka, zalać paroma łyżkami wrzącej wody i ugotować. Pod koniec gotowania dodać do buraków starte na tarce jabłka oraz tłuszcz i śmietanę wymieszaną z mąką. Zagotować i doprawić do smaku solą, cukrem i kwaskiem cytrynowym.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 837
Data dodania: 2010-07-27

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Buraki z jabłkami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.