Ciastka owsiane z bakaliami

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Do miski wsypać wszystkie sypkie składniki - musli, płatki, cukier, proszek do pieczenia wiórki kokosowe, orzechy i rodzynki (można dodać dowolne bakalie wg uznania). Następnie dodajemy miękkie masło, wbijamy jajka i wlewamy olejek.

Wszystko razem zagniatamy na elastyczne ciasto. Formujemy małe kulki a następnie lekko spłaszczamy i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w niedużych odstępach.

Piec w temperaturze 160 c na złoty kolor. Ciasteczka po upieczeniu i ostudzeniu trzymać w zamkniętym pudełku.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 40 min
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 1756
Data dodania: 2011-04-14

Zdjęcia

Ciastka owsiane z bakaliami
monciasz#

Dodane przez:

monciasz

2011-04-15
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Ciastka owsiane z bakaliami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.