Ciasto na faworki prababci

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Piwo podgrzewamy w garnuszku, odstawiamy, studzimy. Mąkę przesiewamy przez sitko. Dodajemy żółtka, cukier, piwo. Wyrabiamy ciasto przez co najmniej 15 minut. Robimy kulkę, zawijamy w folię aluminiową i wstawiamy do lodówki na 4 godzinki. Ciasto wałkujemy jak najcieniej pozostawiamy na 5 minut. Nożem robimy wąskie paski tak jak na faworki. Smażymy na złoty kolor na oliwie.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 35
Wyświetlenia: 446
Data dodania: 2011-04-13

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Ciasto na faworki prababci

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.