Cielęcina w marynacie
Składniki
dodatkowo
Sposób przyrządzenia
Zmieszaj w misce oliwę, sok z cytryny, wino, wermut, czosnek i musztardę, dodaj cielęcinę i odstaw na noc, żeby się zamarynowała. Przed pieczeniem cielęciny odcedź marynatę, wlej 1/4 filiżanki marynaty do naczynia, a resztę zachowaj. Włóż mięso do naczynia i piecz w piekarniku, w temperaturze 180stc przez około 90minut. Sos powstały podczas pieczenia połącz z resztą marynaty, wlej do garnka, doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj przez 3minuty. Dodaj skórkę z cytryny, rozmaryn, miętę, musztardę i masło. Mieszaj do momentu, aż masło się rozpuści. Przed podaniem pokrój cielęcinę na plastry, ułóż na półmisku, lub na talerzach, i polej sosem.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty