Cymes

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Śliwki wymyć i namoczyć w przegotowanej wodzie. Ziemniaki umyć, obrać, wypłukać i pokrajać w grubą kostkę. Ziemniaki włożyć do rondla, dodać pozbawione; pestek śliwki, miód, cukier, tłuszcz, podlać wodą, w której moczyły się śliwki i gotować na małym ogniu (płytka azbestowa); od czau do czasu wstrząsnąć naczyniem, aby potrawa nie przywarła. Gdy płyn zupełnie wyparuje, a ziemniaki nabiorą barwy śliwek, potrawa jest gotowa do spożycia. Podawać jako dodatek do pieczonego drobiu (kaczka, gęś) lub jako samodzielnie danie deserowe.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 40 min
Ile porcji: 5
Wyświetlenia: 757
Data dodania: 2011-01-28

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Cymes

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.